Hem In English Till Jamines Kebab
Köfte med tomatsås-special

Genom att låta köftebullarna puttra med i tomatsåsen blir de extra saftiga. Servera med bulgur, couscous eller matvete.

Recept fÖr ca 4 personer:
 

Vitlöksyoghurt À la Önder 

Önders lilla röda

Coleslaw À la Bazaar

Hamburger dressing från Ankara

Köfte med tomatsås-special

Shish köfte (köttfärsspett) med gurkyoghurt

Gurkyoghurt À la Bazaar

Hummus


Wrap med kycklingkebab och hummus
Ingredienser:
Köftebullar Á la Bazaar 1 paket
Olivolja 1-2 msk
Gul lök 1 st
Vitlöksklyfta 1 st
Zucchini 1 liten
Röd eller grön paprika 1 st
Tomatjuice 2,5 dl
Bladpersilja, hackad 2 msk
Citron ½ st
Salt och svartpeppar från kvarn

Till servering: bulgur, couscous eller matvete

GÖr sÅ hÄr:

Stek köften i olivolja i en stekpanna så att de blir fint gyllenbruna. Lägg dem åt sidan. Hacka och stek löken i olivolja, tillsätt en riven vitlöksklyfta och stek allting utan att det får färg. Skär zucchini och paprika centimeter stora bitar. Tillsätt och stek tills de får färg. Tillsätt tomatjuice och låt det hela småputtra några minuter tills grönsakerna är mjuka. Smaksätt med salt och svartpeppar. Lägg i köften och låt puttra i såsen några minuter. Tillsätt den hackade persiljan och smaka av med lite pressad citron.

Önders knep:
”I Turkiet grillar vi ofta köfte. Vi trär dem på spett varvat med grönsaker. Spetten lägger vi i kallt vatten i 30 minuter innan för att de inte ska brännas. Tomatsåsen serverar vi separat, som en grillsås. Och gärna lite vitlöksyoghurt också”.