Hem In English Till Jamines Kebab

Mer om À la Bazaar

Uppfinnar-jocke
Önder är inte bara Vd för À la Bazaar, han är även uppfinnare. Önder har tillverkat flera maskiner som företaget använder, men också framgångsrikt exporteras till andra länder. 2007 var han t.ex. på plats i Iran för att hjälpa till och installera en helt ny kebabfabrik. Kebco-processen kallas en av hans unika och mest innovativa lösningar. Det är en maskin som grillar kebabköttet i perfekta strimlor.
- I en döner, en roterande grill, blir lätt det innersta köttet torrt, säger Önder. Men med färdiggrillat kött blir kvaliteten hög och jämn hela tiden. I vår maskin blir de perfekt grillade. Jämt.

En gasell i Järfälla
Företaget har även blivit uppmärksammat för sin affärsmässighet. 2006 blev Kebco kebab, som moderföretaget heter, ”Årets företagare” i Järfälla kommun. Sedan starten 1993 har även företaget blivit uppmärksammade fyra år i rad – senast år 2006 – som ”Gasellföretag” av tidningen Dagens Industri. Idag arbetar 25 personer i den HACCP-certifierade fabriken, men annat var det när företaget startade. Året var 1993 och i en 53 m2 stor källare stod Önder och en kompis och gjorde kebab som de sålde till närliggande gatukök. Företaget levererar idag kebabprodukter till hela landet, både i egna bilar och via grossist.

En svensk kebabkung i Turkiet?
Företaget Indiska drömmer om att etablera sig i Indien och kanske är det samma sak för À la Bazaar – att de vill leverera turkisk snabbmat till stressade turkar? Än så länge ingår det inte i planeringen men man vet aldrig.
- Om 5 år hoppas jag att vi har en kedja med snabbmatsställen – som Max – fast med kolgrillade och fräscha turkiska kebabrätter, säger Önder.

Efter att ha pratat med Önder och hört om hans idéer och entreprenörsandra tror man honom gärna.