Ingredienser:
Köftebullar Á la Bazaar |
1 paket
|
Olivolja |
1-2 msk |
Gul lök |
1 st |
Vitlöksklyfta |
1 st |
Zucchini |
1 liten |
Röd eller grön paprika |
1 st |
Tomatjuice |
2,5 dl |
Bladpersilja, hackad |
2 msk |
Citron |
½ st
|
Salt och svartpeppar |
från kvarn |
Till servering: bulgur, couscous eller matvete
GÖr sÅ hÄr:
Stek köften i olivolja i en stekpanna så att de blir fint gyllenbruna. Lägg dem åt sidan. Hacka och stek löken i olivolja, tillsätt en riven vitlöksklyfta och stek allting utan att det får färg. Skär zucchini och paprika centimeter stora bitar. Tillsätt och stek tills de får färg. Tillsätt tomatjuice och låt det hela småputtra några minuter tills grönsakerna är mjuka. Smaksätt med salt och svartpeppar. Lägg i köften och låt puttra i såsen några minuter. Tillsätt den hackade persiljan och smaka av med lite pressad citron.
Önders knep:
”I Turkiet grillar vi ofta köfte. Vi trär dem på spett varvat med grönsaker. Spetten lägger vi i kallt vatten i 30 minuter innan för att de inte ska brännas. Tomatsåsen serverar vi separat, som en grillsås. Och gärna lite vitlöksyoghurt också”.
|
|