Hem In English Till Jamines Kebab
Gurkyoghurt Á la bazaar

Som en tzatsiki fast med extra smak av mynta.

Recept fÖr ca 4 personer:
 

Vitlöksyoghurt À la Önder 

Önders lilla röda

Coleslaw À la Bazaar

Hamburger dressing från Ankara

Köfte med tomatsås-special

Shish köfte (köttfärsspett) med gurkyoghurt

Gurkyoghurt À la Bazaar

Hummus


Wrap med kycklingkebab och hummus
Ingredienser:
Gurka, skalad och urgröpt
Turkisk yoghurt, tjock 10%
Vitlöksklyfta
Salt och peppar
Mynta, färsk
Olivolja

1 st
2 dl
1 st
1 nypa
½ kruka

Till servering: Citron, pitabröd

GÖr sÅ hÄr:
Riv gurkan och krama ur vattnet med händerna eller genom en sil. Blanda gurka, yoghurt, pressad vitlök och smaka av med lite salt och peppar. Smaksätt med hackad färsk mynta. Garnera gärna med oliver och lite fin olivolja.

Önders knep:
”När citronerna inte är så där solmogna som de kan bli vid medelhavet brukar jag hjälpa till. Jag delar dem och grillar snittytan. Då smakar de sött – ja nästan solmoget. Grillade citroner är jättegott till allt grillat – grönsaker, kött och fisk”.