Hem In English Till Jamines Kebab

Mer om kebab


Kebab Är inte bara kebab

Beställer du kebab i Turkiet förstår de ingenting. Kebab är egentligen ett samlingsnamn för grillat kött och du måste specificera vad du vill äta.

Döner betyder ordagrant roterande och det är ofta det vi får när vi beställer kebab på en restaurang i Sverige. Köttet – av lamm, nöt eller kyckling – grillas vertikalt under rotation och skrapas sedan av med en skarp kniv. Shish betyder spett och det kan vara kött som varvas med grönsaker eller frukt. Järpar eller färsbullar heter Köfte och de görs på malet kött som blandas med lök och kryddor. Salt och svartpeppar är givet men i Turkiet kryddas inte maten särskilt mycket eller starkt. Köttet ska smaka kött. Och vara bara kött.

– Vi tillsätter inga bindemedel eller har i något som är allergent, som gluten, soja eller ägg i vår kebab. Bra kött, det är det som skiljer oss från våra konkurrenter, säger Önder.